Daniels Lane

Architectural Designers
Martin Architects PC

Established goals for the project included the modernization of the existing beach house, and a contrasting modern addition to accommodate additional bedrooms, a new kitchen, ample entertainment space, and large outdoor spaces for sports.

The existing house was lifted and rotated on the site in order to optimize views and facilitate solar orientation. The interior of the existing structure is thoroughly renovated and parking provided underground. The modern addition houses the new kitchen, an articulated staircase, and owners bedrooms, separated from guest quarters in the old wing, with ground level patios, bedroom balconies, and a roof terrace with an ocean view. The combination and juxtaposition of forms extends the vocabulary of the region by drawing upon the regional legacies in the Hamptons of modernism and traditional architecture.

Horizontal cedar louvers wrap the modern box to provide solar shading, privacy, hurricane impact resistance, and results in a textured appearance displaying diverse effects during night and day. The decision to wrap the glass box addition achieves several objectives: matching the cedar materials of the existing house, controlling passive solar screening, privacy, and hurricane code compliance. Whereas the private rear garden provides a complex landscape of varied activity spaces, topographies, materials, decks, patios, and structures; the front lawn extends visually to the street as an uncomplicated field unscreened from public view and consistent with the character of East-end farmlands.

Projetos relacionados

  • 2H Bishopsgate
    MKPL Architects
  • Haus "Dr.Eggel-Schmid"
    René Grünwald
  • Riverside House
    NAOI architecture & design office
  • Landes-Oatey Residence
    Ward+Blake Architects
  • Haus D
    panoramah!®

Revista

Outros projetos por Martin Architects PC

Net Zero
East Hampton, USA