OUTrial house

Książenice, Polen
Architecten
KWK Promes architect
Jaar
2007


A green clearing surrounded by forest was the only context for the proposed small house. Hence the idea to "carve out" a piece of the grass-covered site, move it up and treat it as the roofing to arrange all the required functions underneath.

The client's request was to create a conservatory, which was obtained by linking the ground floor with the grassy roof through an "incision" in the green plane and "bending" the incised fragment down, inside the building.

This procedure turned the roof into an atrium, as the only way to reach it was through the interior of the house. As opposed, however, to a typical atrium, the newly-created space has all the advantages of an outer garden while remaining a safe, internal zone within the building. This way, a new type of house was created, and its designation - outrial - is to convey the idea of an atypical atrium which is part of both the interior and the exterior of the building.

Gerelateerde projecten

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Magazine

Andere projecten van KWK Promes architect

Dialogue Center “Przełomy”
Szczecin, Polen
Hotel in Czorsztyn
Czorsztyn, Polen
house with a capsule
Ruda Śląska, Polen
hidden house
Kłodzko, Polen
MultiVILLA
Katowice, Polen