1000 kids

Ribeirão das Neves
Photo © Carlos M Teixeira
Photo © Carlos M Teixeira
Photo © Carlos M Teixeira
Photo © Carlos M Teixeira
Photo © Carlos M Teixeira
Visualization © Vazio S/A
Visualization © Vazio S/A
Visualization © Vazio S/A
Architecten
Vazio S/A
Locatie
Ribeirão das Neves
Kosten
Undisclosed
Verhalen
Undisclosed
Team
Carlos M Teixeira, Daila Coutinho (colab.)

The playground apparatuses we proposed for a kindergarten that houses more than 1,000 children in Ribeirão das Neves (MG, Brazil) have their imagined forms as the translation of the movements and games they sponsor: ramps, nets, ladders and climbs here are a departure point to imagine other ways to slip, climb, hide, swing, descend, go up. They are also an economically viable alternative to traditional catalogue toys and are intended to be more durable and more thought-provoking than the products on the market.

In view of the enormous amount of children in the school, the project bets on a language of large pieces of colored concrete. Robust enough to withstand the intense use to which they will be subjected, they are at once playful and functional, poetic and rational, sculptural and constructive. An infrastructural playground.

Gerelateerde projecten

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Andere projecten van Vazio S/A

Exhibition at Pace Gallery
Belo Horizonte
CBM+BMPI
Belo Horizonte
The Other, the Same
Sao Paulo
Marcel Gautherot
Belo Horizonte
Paysage de Feu
Chaumont sur le Loire, Frankrijk