MN Apartment

Photo © Carol do Valle
Photo © Carol do Valle
Photo © Carol do Valle
Photo © Carol do Valle
Architectes
Simone Mantovani Arquitetura
Année
2010
Étages
1-5 étages

This project was a complete remodeling of an apartment, in a building of the 70's, located in the heart of São Paulo, for a young couple with two small children. The desire of clients was, beyond modernizing the look of the apartment, better integrating the social spaces.
Removing the traditional function divisions, we integrated Entry Hall, Living and Dining room, reducing the height to camouflage beams and eliminating doors and walls among the spaces.
It has been created a long sideboard below the windows evidencing the length of the ambient and resolving the aesthetic question of the short windows.
The wood was used in abundance, including a panel that separes living and family room, with door of running embedded and shelving in iron plate.
Wood, black lacquer, black and white in the details and finishes and beige tones in the fabrics gave to the apartment a modern sobriety look.

Projets liés

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Autres projets de Simone Mantovani Arquitetura

Baroneza Residence
Canadá Residence
Rabieh Art Gallery
ADM Apartment
OP Residence
EN Residence