1000 kids

Ribeirão das Neves
Fotografia © Carlos M Teixeira
Fotografia © Carlos M Teixeira
Fotografia © Carlos M Teixeira
Fotografia © Carlos M Teixeira
Fotografia © Carlos M Teixeira
Visualització © Vazio S/A
Visualització © Vazio S/A
Visualització © Vazio S/A
Architects
Vazio S/A
Localització
Ribeirão das Neves
Preu
Ocult
Pisos
Ocult
Equip
Carlos M Teixeira, Daila Coutinho (colab.)

The playground apparatuses we proposed for a kindergarten that houses more than 1,000 children in Ribeirão das Neves (MG, Brazil) have their imagined forms as the translation of the movements and games they sponsor: ramps, nets, ladders and climbs here are a departure point to imagine other ways to slip, climb, hide, swing, descend, go up. They are also an economically viable alternative to traditional catalogue toys and are intended to be more durable and more thought-provoking than the products on the market.

In view of the enormous amount of children in the school, the project bets on a language of large pieces of colored concrete. Robust enough to withstand the intense use to which they will be subjected, they are at once playful and functional, poetic and rational, sculptural and constructive. An infrastructural playground.

Projectes relacionats

  • WhO Interior Sheet
    WhO
  • Neues Wohnquartier in Mölln
    czerner göttsch architekten
  • Wohnhaus und Scheune
    Walker Architekten
  • Schulhaus Weissenstein
    lightsphere GmbH
  • National Museum of Qatar
    Werner Sobek – Engineering, Design & Nachhaltigkeit

Revista

Altres projectes per Vazio S/A

Vila Del Rey house
Nova Lima
Aalborg Acqua Centre
Aalborg, Denmark
Topographical Amnesias II
Belo Horizonte
Spiral Booths
London, Great Britain
285 Montevideo
Belo Horizonte
VDA Building
Belo Horizonte